Sisäpiiput & piipunhatut

040 576 3749

Horminkorjaus putkella

Putkitus on nopea ja helppo tapa kunnostaa vanha hormi uuden veroiseksi.

Hormi voidaan kunnostaa joko jäykillä tai taipuisilla, haponkestävillä teräsputkilla, hormin rakenteesta riippuen. Teräsputki voidaan asentaa koko hormin osuudelle tai esim. hormin yläosaan.

Asennuksessa käytetään haponkestävästä HST–teräksestä valmistettuja putkia kaikenkokoisiin hormeihin. Asennetut putket ovat halkaisijaltaan 80mm-300mm ja putkia saa sekä pyöreänä että ovaalinmallisena. Putket sopivat kaikkiin talotyyppeihin, joissa lämmitysmuotona käytetään öljyä, kaasua tai kiinteitä polttoainetta kuten puuta tai pellettejä.

Asennus tapahtuu katolta käsin olosuhteista riippuen 1-2 tunnissa. Mikäli hormissa on mutkia, joudutaan asennusta varten tekemään työaukko ja asennuksen kesto pitenee 3-6 tuntiin.

Työlle annetaan asennuspäivästä 10 vuoden takuu.

Horminkorjaus massalla

Muurattu savupiippu rapautuu sään ja savukaasujen vaikutuksesta ennemmin tai myöhemmin. Piippua ei välttämättä tarvitse muurata uudelleen, vaan se voidaan korjata massaamalla ns. liukuvaluna sisäpuolelta.

Pahoin rapautunut piippu voidaan lisäksi joko slammata ulkopuolelta tai tarpeen vaatiessa muurata korjauskelvottomalta osalta uudestaan. Kuitenkin lähes aina massaus riittää, mutta korjaustarve arvioidaan tapauskohtaisesti.

Massauksessa käytetään liukuvalun tekemiseen ilmapallo-menetelmää, jossa massa levitetään savu- tai ilmanvaihtohormin sisäpintaan automaattisesti säätyvällä kevlar-päällysteisellä ilmapallolla. Perinteiseen harjalla tapahtuvaan massan levitykseen ilmapallometodissa on etuina mm. se, että jopa hormit, joiden leveys muuttuu matkan varrella, voidaan massata ilman työaukkojen puhkaisemista hormiin. Näin saadaan aikaan yhtenäinen ja saumaton massaus, samalla kun asiakkaalle kuluja aiheuttavilta lisätöiltä vältytään. Samoin voidaan saneerata ilman piikkaustöitä piiput joiden pohjalla ei ole nuohousluukkua. Tyypillisiä tämänkaltaisia tulisijoja ovat esim. niskalähtöiset pystyuunit sekä osa leivinuuneista. Koska massaustyö tapahtuu katolta käsin, ei sisälle asuntoon tule likaa tai muita häiriöitä.

Hormisaneerausmassa on tulenkestävä massa hormien tiivistämiseen sisältäpäin. Se on amorfinen kalsium-silikaattipohjainen, hydraulisesti sitova ja kemiallisesti kestävä helposti asennettava sivelymassa rakenneaineisiin savuhormeihin.

Työlle annetaan asennuspäivästä 10 vuoden takuu

Piipunhatut

Paljaassa piipussa kosteus ja pakkanen aiheuttavat piipun lenssin sekä hormiston rapautumista.

Piipunhatulla suojaat savupiippusi ja ehkäiset ylimääräisen sadeveden kertymistä talon rakenteisiin

Piipunhatut valmistetaan ruostumattomasta, sinkitystä tai pinnoitetusta 0,5-0,7mm pellistä. 

Piipunhatut voidaan kiinnittää ankkuroimalla, kiinnityskauluksella tai erillisillä kiinnitysjaloilla.